Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK /ÁSZF/

 

Emerenciadekor, EmerenciaFüggöny webáruház és weboldal

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) szabályozzák Sütő Zsolt Attiláné egyéni vállalkozó (székhely: 2360 Gyál Kiskomáromi u. 19., nyilvántartási szám:52987302 , adószám:69302800-1-33 )(a továbbiakban: Vállalkozó) üzemeltetésében működő emerencia.unas.hu webáruház (a továbbiakban: webáruház) által kínált termékek és nyújtott szolgáltatások, az emerenciafuggony.hu honlap használatának és felhasználásának, illetve a „Vállalkozó” és a „Megrendelő” között létrejött elektronikus szerződésnek a feltételeit, szabályait, a részes felek és a „Vállalkozó” jogaira és kötelezettségeire vonatkozó és alkalmazandó alapvető rendelkezéseket.

Értelmező rendelkezések

Vállalkozó: az a természetes vagy jogi személy (akár magán akár állami tulajdonú), aki vagy amely kereskedelmi, üzleti vagy szakmai tevékenységi körét érintő célból kínál árut vagy szolgáltatást, akkor is, ha helyette vagy a nevében más személy jár el.

Felhasználó: az a regisztrált vagy nem regisztrált természetes személy, aki a honlap valamely szolgáltatását igénybe veszi.

Megrendelő: az a természetes vagy jogi személy (akár magán akár állami tulajdonú), aki a jelen ÁSZF feltételeit elfogadva, érvényes megrendelést ad le a Vállalkozó részére.

Szolgáltatás: a Megrendelő által igényelt és a Vállalkozó által nyújtott szolgáltatás, melyek az alábbiak lehetnek:

  • Függöny vagy egyéb, az oldalon feltüntetett, elérhető lakástextil készítése, varrása
  • Helyszíni felmérés készítése
  • Tanácsadás termékvásárláshoz, lakberendezéshez
  • a megvásárolt termék házhozszállítása (a szolgáltató bármely szerződött partnerén keresztül)
  • Dekorációs termékek, elemek, anyagok tervezése, készítése.
  • Rendezvény, esemény dekorációjának elkészítése, helyszíni elhelyezése.
  • Segítségnyújtás
  • Tanácsadás

Termék: a Szolgáltató által kínált, a weboldalon, webáruházban, a Szolgáltató telephelyén elérhető, látható termékek összessége, függetlenül attól, hogy az a Szolgáltató tulajdonában van, raktárában, telephelyén elérhető, vagy a későbbiekben, a Megrendelő megrendelését követően kerül beszerzésre.

Kedvezmény: a Szolgáltató differenciált kedvezményt adhat, egy vagy több termékre, szolgáltatásra, megrendelésre, melynek módját és mértékét a webáruházban tünteti fel, vagy külön megállapodásban rögzíti.

Elektronikus adásvételi szerződés: olyan szerződés, amely oly módon jön létre, hogy a kereskedő vagy a kereskedő közvetítője egy honlapon vagy más elektronikus eszközön keresztül kínál megvételre valamilyen terméket vagy szolgáltatást és a fogyasztó az adott honlapon vagy egyéb elektronikus eszközön keresztül rendeli meg azt. Ide tartozik az összes webáruházon keresztüli termék vásárlás, szolgáltatás megrendelés.

 

A szerződés létrejötte

A Vállalkozó és a Megrendelő közötti jogviszony érvényesen a webáruházon keresztül történő termék, vagy szolgáltatás megrendelése által – az ÁSZF és az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat elfogadásával – továbbá a Termék vagy Szolgáltatás díjának a „Fizetési feltételek” pontban leírt feltételek szerinti megfizetése révén jön létre.


A megrendelés menete

AZ emerencia.unas.hu webáruházban található termékek vásárlása:

A vásárlást egyszerűen, akár regisztráció nélkül is kezdeményezhet.

  1. A kiválasztott termékre kattintva, válassza ki a megfelelő színt, majd a gördítő sáv segítségével írja be kívánt mennyiséget, és a „kosárba tesz” gombra klikkelve rakja a kosárba a terméket. amennyiben egyéb terméket is szeretne vásárolni, ugyanígy járjon el az összes kiválasztott terméknél.
  2. Ha minden kívánt termék a kosarában van, az oldal jobb felső sarkában lévő kosár ikonra kattintva ellenőrizheti a kosárba rakott termékeket. Amennyiben mindent rendben talál, és nem szeretne változtatni klikkeljen a „Megrendelés” feliratra.
  3. Ha egy terméket törölni szeretne a sor végén lévő kuka ikon segítségével kiveheti a kosárból, amennyiben csak a mennyiségeken szeretne változtatni a mennyiség rubrikában változtassa azt meg. A mennyiség változtatást a mellette lévő módosít gomb segítségével frissítse be, ezután a rendszer már az új rendelés értékét fogja mutatni. Amennyiben mindent rendben talál, és nem szeretne változtatni klikkeljen a „Megrendelés” feliratra.
  4. A felugró ablakok segítségével válassza ki hogyan kíván vásárolni, regisztrációval, vagy anélkül. Amennyiben regisztrált visszatérő vásárló, és be van lépve ez az ablak nem ugrik fel Önnek.
  5. A következő oldalon töltse ki a szállítással kapcsolatos adatokat és lépjen tovább.
  6. Válassza ki a fizetés és a szállítás módját majd lépjen tovább
  7. Ellenőrizze le az adatokat, amennyiben van megjegyzése a rendeléshez azt itt teheti meg, majd az ÁSZF, valamint az Adatvédelmi nyilatkozat elfogadása után a megrendel gombra klikkelve véglegesítheti rendelését. Ezt követően az oldalon megjelenő rendelésszámmal tudja azonosítani rendelését, ezért ezt feltétlenül jegyezze meg.

A vásárlás véglegesítése után módosításra a webáruházban már nincs lehetősége. Amennyiben módosítani, törölni szeretné már véglegesített, elküldött rendelését, mihamarabb vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, munkatársunkkal.

A Megrendelő a Rendelés leadásával kijelenti, hogy az ÁSZF, valamint az Adatkezelési Szabályzat, illetve a Panaszkezelési Szabályzat rendelkezéseit megismerte és megértette, valamint, hogy azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el.

A Megrendelő a rendelés leadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vállalkozó a Megrendelő személyes vagy céges adatait – csak is kizárólag a Szolgáltatás teljesítésének céljából – nyilvántartsa és kezelje, azt a nevében eljáró személynek, cégnek kiadja.

 

Elállási jog

  1. Késztermék vásárlása esetén:

Vásárló a kézhezvételtől számított 14 naptári napon belül külön indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, a 45/2014. (II.26.) Kormányrendeletben szabályozott, indokolás nélküli elállási jog értelmében. Ebben az esetben írásban kell nyilatkozatot tenni az elállási szándékról. Az elállási nyilatkozat a weboldalon elérhető, letölthető.

Elállás esetén a termék visszaküldésének költségei a vásárlót terhelik. A termék visszaküldéséről részletes információ a weboldalon is elérhető a „Termék visszaküldése” menüpont alatt.

Termék visszaküldés:

A termék visszaküldésének feltételei:

A terméket az eredeti csomagolásban, törékeny árú esetén a tömőanyaggal együtt, a vásárláskor kapott számlát mellékelve kell visszajuttatni az eladónak.

Termékeket csak használatlan, sértetlen állapotban áll módunkban visszavenni.

Termék visszaküldés lépései:

  1. vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal (telefonon/e-mailben) és jelezze elállási szándékát. Munkatársaink rögzíteni fogják kérését és el fogják kérni a cseréhez szükséges adatait
  2. Töltse le, nyomtassa ki, majd töltse ki a visszaküldési nyomtatványt.  
  3. Csomagolja be a terméket az eredeti csomagolásba, tegye be a csomagba a kitöltött nyomtatványt és az eredeti számlát is.
  4. Juttassa el hozzánk az alábbi címre:

Sütő Zsolt Attiláné, Emerencia függöny

2360 Gyál, Kőrösi út 82.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a csomagot mindenképpen biztosított/ ajánlott módon juttassa vissza, máskülönben nem garantált a csomag visszaérkezése.                 A szállítás során keletkezett esetleges károkért felelősséget nem tudunk vállalni. A pénzvisszatérítésre azt követően kerül sor, hogy beérkezett hozzánk a termék. A termék árát banki átutalással fogjuk visszautalni, a jóváírás legfeljebb 14 naptári napot vehet igénybe.

 

A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek:

  1. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát
    c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

A fentiek értelmében a Megrendelő által leadott rendelés szerint, egyedi, méretre elkészített termékek esetén, a Vállalkozó nem köteles a terméket visszavenni.

 

  1. Szolgáltatástól történő elállás:

Megrendelő az elállás jogát szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja. A fenti elállási jog gyakorlása érdekében a Vállalkozó a szolgáltatásra irányuló munkát a szerződéskötést követő 14. nap után kezdi meg, kivéve, ha azt a Megrendelő másképp kéri.

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 26. § (1) *  Ha a 13. § vagy a 19. § szerinti esetben a fogyasztó a teljesítés megkezdését követően felmondja az üzlethelyiségen kívül vagy távollévők között kötött szerződést, köteles a felmondás vállalkozással való közlése időpontjáig teljesített szolgáltatással arányos díjat a vállalkozás számára megfizetni. A fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell megállapítani. Ha a fogyasztó bizonyítja, hogy az ily módon megállapított teljes összeg túlzottan magas, az arányos összeget a szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani.

 

Fizetési feltételek

Kész termék megrendelése esetén a teljes vételár kiegyenlítése a weboldalon feltüntetett lehetőségek közül a megrendelő választja ki a fizetés módját, melyek a következők lehetnek:

  • átutalás /OTP Bank
  • bankkártyás fizetés
  • utánvétes fizetés (plusz költségekkel járhat, mértékét a szállítást végző cég határozza meg)
  • készpénzes fizetés (a vállalkozó telephelyén vagy a vállalkozóval egyéb előre egyeztett helyszínen történő személyes találkozás alkalmával)

 

Szolgáltatás megrendelése esetén:

  • Varrás szolgáltatás esetén a teljes vételár (beleértve a felhasznált anyagokat, eszközöket is) minimum 50%-ának megfizetése a megrendelés időpontjában szükséges. A fennmaradó összeg kiegyenlítése legkésőbb az elkészített termék átvételekor, kivéve, ha szállító cég végzi a kiszállítást, ebben az esetben a csomag feladása a teljes vételár megfizetését követően történik meg.

 

  • Egyéb szolgáltatások, ideértve a komplett függöny, lakástextil kivitelezést (felmérés, varrás, felrakás), dekoráció készítése, üzleti textil termékek készítése esetén, a teljes összeg 50%-át a rendeléssel egyidőben, a fennmaradó részt, amennyiben a felek között más megállapodás nem születik legkésőbb a munka befejezésével egyidőben kell megfizetni a vállalkozó részére.

 

Szolgáltatás megrendelése esetén a számla kiegyenlítése csak átutalással és/vagy készpénzfizetéssel lehetséges.

 

 

Felelősség kizárása 

Megrendelő tudomásul veszi, hogy az általa mért és leadott méretek, forma, design szerint elkészített termékre a vállalkozó felelősséget nem vállal.

A weboldalon szereplő, külső hivatkozásra mutató linkek alatt szereplő tartalmakért a Vállalkozó felelősséget nem vállal.

 

Vállalkozó kötelezettségei

A Vállalkozó vállalja, hogy a Megrendelő által megrendelt Szolgáltatást a legjobb tudása szerint elvégzi és átadja a leírt fizetési feltételek függvényében.

A Vállalkozó vállalja, hogy a munkavégzése során körültekintően jár el, hogy a Megrendelő részére ne okozzon kárt.

 

Garancia

A Vállalkozó a késztermékekre, a gyártó által vállalt garanciát biztosítja a megrendelő részére.

A Vállalkozó által készített termékekre, elvégzett munkákra 1 év garanciát vállal, amennyiben a vásárló bizonyítja, hogy az a kezelési, karbantartási utasítások betartása ellenére hibásodott meg.

 

Panaszkezelés

A Megrendelő panasszal élhet a Vállalkozó felé. A panaszt írásban (levelezési cím: Sütő Zsolt Attiláné 2360 Gyál Kőrösi út 82.), ajánlott, tértivevényes postai küldemény formájában, illetve elektronikus módon, e-mail útján lehet megtenni. A Megrendelő kizárólag a Vállalkozó által megadott elektronikus levélcímét használhatja az elektronikus kapcsolattartásra.

Amennyiben a Vállalkozó és a Megrendelő nem tud megegyezni, akkor a Megrendelő Békéltető Testülethez is fordulhat. A Vállalkozó székhelye szerinti Pestmegyei Békéltető Testület elérhetőségei a következők:

 

Pest Megyei Békéltető Testület

Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240.

Telefonszáma: 06-1-269-0703

Fax száma: 06-1-269-0703

Elnök: dr. Csanádi Károly

E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

További testületek elérhetőségei: http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/bekeltetes.html

A Megrendelő a panaszát benyújthatja az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformon keresztül is, melynek internetes elérhetőségei a következők:

Egyéb elérhetőségek:

 

Adatkezelés

Az általunk gyakorolt adatkezelés lényege, hogy Ügyfeleink és Felhasználóink személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos rendelkezéseinek megfelelően történik. Bármely Megrendelőnek és Felhasználónak joga van lekérni, helyesbíteni vagy töröltetni az összes általa megadott személyes adatot.

Szolgáltatás teljesítése kapcsán a Vállalkozó birtokába jutott személyes és üzleti adatok kezelése során a Szolgáltató adatfeldolgozó közreműködését nem veszi igénybe, és az adatkezelés során birtokába jutott adatokat harmadik félnek nem szolgáltatja ki.

Ügyfeleink adatait csakis az ő tájékoztatásuk, az általuk igényelt információval való ellátásuk, valamint a megrendelés visszaigazolásával létrejött szerződés teljesítése, illetve a szerződésszerű eljárás tényének későbbi bizonyítása érdekében tároljuk.

A Vállalkozónak joga van az egyes levelezési listákra feliratkozott előfizetőket más (saját) levelezési listákra áttenni, ha ezzel az előfizetők folyamatos tájékoztatását szolgálja, és ha az újabb, általában technikai okokból preferált lista jellege és témája nem tér el jelentősen az eredetiétől, amelyre az illető annak idején feliratkozott. Ha az előfizető ezzel nem ért egyet, akkor a jogorvoslat kizárólagos módja a listáról való leiratkozás, amelyre a levelek végén található leiratkozási linken keresztül mindig lehetősége van.

Honlapunkon cookie-kat (sütiket) használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk Felhasználóink részére. Honlapunk ezekben a sütiknek nevezett fájlokban tárolják az ideiglenes, de számukra fontos információkat, például: a Felhasználó beállításait, ugyan is ezek segítségével azonosítjuk őket, hogy honlapunkat korábban meglátogatták-e már.

Adatkezeléssel kapcsolatos részletes információ, az erre hivatkozó menüpont alatt érhető el.

 

Tájékoztatás

A Vállalkozó a beérkezett megrendeléstől számítva 48 órán belül elektronikus úton visszaigazolást küld a Megrendelő részére.

A Megrendelő a megrendelés érvényességét követően információ-, illetve segítségkérés céljából igénybe veheti az ügyfélszolgálati munkatárs segítségét és tájékoztatását, akit munkaidőben (H-P 8:00-17:00) a 06 20 401 2487 vagy 06 20 500 9057 mobilszámon, illetve az emerenciafuggony@gmail.com e-mail címen érhet el.

Vegyes rendelkezések

A Megrendelő tudomásul veszi és engedélyezi a Vállalkozó részére, hogy honlap vagy webáruház felületén a Megrendelőnél elvégzett munkákról referenciaképet tegyen fel.

A Vállalkozó nem tartozik felelősséggel az ÁSZF megszegése vagy a Megrendelő tévedése, mulasztása, a Termék nem rendeltetésszerű használata vagy a Megrendelő szerződésszegése miatt a Megrendelőt ért károkért.

Technikai meghibásodás, vagy valamilyen elháríthatatlan külső körülmény (vis maior) fennállása esetén a Vállalkozó szüneteltetheti a webáruház működtetését. Ilyen esetekben a Vállalkozó a honlapon vagy valamely más alkalmas módon tájékoztatást tesz közzé.

A jelen szerződésből eredő bármely jognyilatkozatot érvényesen csak írásban, ajánlott, tértivevényes postai küldemény formájában, illetve elektronikus módon, e-mail útján lehet megtenni. A Megrendelő kizárólag a Vállalkozó által megadott elektronikus levélcímét használhatja az elektronikus kapcsolattartásra.

A kapcsolattartás és a nyilatkozattétel fentebb leírt szabályait mindkét fél elfogadja és az így küldött küldeményeket, azok átvételekor, megérkezésekor kézbesítettnek tekinti.

A jelen szerződésből eredő bármely jogvitát az érdekeltek elsősorban egyeztetés, tárgyalás útján kötelesek rendezni.

A Vállalkozó az ÁSZF hatályos változatát a honlapon közzéteszi.

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Ptk., az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, továbbá az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2011. évi CVIII. törvény, valamint vonatkozó egyéb jogszabályok, továbbá az Adatkezelési Szabályzat és a Panaszkezelési Szabályzat rendelkezései irányadóak

 

 

Cégadatok, elérhetőségek

  • Cégnév: Sütő Zsolt Attiláné Egyéni vállalkozó
  • Székhely: 2360 Gyál Kiskomáromi u.19.
  • Levelezési cím: 2360 Gyál Kőrösi út 82.
  • Nyilvántartási szám: 52987302
  • Adószám: 69302800-1-33
  • Statisztikai számjel: 69302800-4753-231-13
  • Számlavezető: OTP Bank
  • Számlaszám: 11742300-21447408
  • E-mail: info@emerenciadekor.hu; emerenciafuggony(kukac)gmail.com
  • Kapcsolattartó neve: Gyarmati Beáta
  • Kapcsolattartó telefonszáma: +36 20 4012487
  • Honlap: emerencia.unas.hu

 

Hivatkozó jogszabályok

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1400045.KOR

  1. évi CVIII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0100108.tv

 

 


 

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

Emerencia Függöny lakástextil weboldal és webáruház adatkezelési elve

Sütő Zsolt Attiláné Egyéni Vállalkozó (2360 Gyál, Kiskomáromi út 19.) az Emerencia Függöny tulajdonosa tájékoztatja Önt az EU 2016/679.számú Rendelete (2016.április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (GDPR) 13. cikkében foglaltak szerint az Ön személyes adatainak kezelésével kapcsolatosan az alábbiak szerint: 

1. A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak

  • Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
  • Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
  • Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
  • Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
  • Címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek;
  • Harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;
  • Az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
  • Profilalkotás: személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat valamely természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére, különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi állapothoz, személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, megbízhatósághoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők elemzésére vagy előrejelzésére használják;
  • Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;
  • Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információbiztonsági Hatóság, www.naih.hu

 

2. Az adatkezelés célja és jogalapja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama, az adatokhoz hozzáférők köre, adattovábbítás

 

2.1.Vásárlás, weboldalon való kapcsolatfelvételkor megadott személyes adatainak kezelése:

Amennyiben Ön a webáruházunkon keresztül, vagy üzletünkben történő vásárlás, illetve levelezésben történt ajánlatkérés, megrendelés során vagy más módon az alább felsorolt adatait (vagy azok egy részét) megadja nekünk, úgy az alábbi személyes adatait kezeljük:

 Név – lakcím – e-mail cím – telefonszám – Bankszámlaszám - Számla adatai – adószám /cég esetén/

 Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk, 1.) bekezdés, b.) pontja alapján a „szerződés teljesítése”, illetve c.) pontja alapján „jogi kötelezettség teljesítése”.

A vásárlással az Emerencia Függöny tulajdonosa, Sütő Zsolt Attiláné Egyéni Vállalkozó és Ön között szerződés jön létre, melynek kapcsán a vállalkozót számviteli kötelezettségek terhelik.

Adatait a számviteli kötelezettség teljesítése miatt 8 évig kezeljük.

Adataihoz az Emerencia Függöny kijelölt munkatársai, könyvelési partnercégünk, illetve kiszállítás esetén a szállító partnerek, banki átutalások esetén online fizetési szolgáltatóink férhetnek hozzá.

Tájékoztatjuk, hogy a vásárlásnál vagy a levelezőlistánkra való feliratkozás során megadott adatait arra is felhasználhatjuk, hogy tájékoztatást küldjünk Önnek érdeklődési körének megfelelő akcióinkról.

 Ez esetben az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f.) pontja, a” jogos érdek”.

Adatait a jogos érdek megszűnéséig vagy leiratkozásáig kezeljük.

 

A GDPR előszava kimondja, hogy személyes adatok közvetlen üzletszerzési célú kezelése jogos érdeken alapulónak tekinthető, amennyiben az érintett részére korábban végzett értékesítés vagy szolgáltatásnyújtás során szereztük meg a személyes adatot, értesítési címet. Ez esetben a korábban értékesítetthez hasonló terméket, szolgáltatást reklámozni jogosult az Adatkezelő, amennyiben a leiratkozás lehetőségét felajánlja. Hírlevelünk és marketing értesítőnk a leiratkozás lehetőségét kifejezetten megadja.

 

2.2. Hírlevél küldés, direkt marketing:

Direkt marketing, hírlevél küldés során az Emerencia Függöny az Ön alábbi személyes adatait kezeli:

Név – lakcím – e-mail cím – telefonszám – vásárlási információk, illetve bejelölt érdeklődési kör

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk, 1.) bekezdés, a.) pontja alapján az Ön hozzájárulása.

 A weboldalon adatai megadásával egy időben külön hozzájárulást is kérünk Öntől.

Adatait visszavonásig kezeljük. Ön jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

 A hozzájárulását Ön jogosult bármikor visszavonni. A visszavonás díjmentes és ezt az emerencifuggony@gmail.com e-mail címen, illetve személyesen üzletünkben (2360 Gyál Kőrösi út 82) teheti meg.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben Ön korábban vásárlás során adta meg adatait, úgy az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f.) pontja, a „jogos érdek”. Adatait a jogos érdek megszűnéséig vagy leiratkozásáig kezeljük.

A GDPR előszava kimondja, hogy személyes adatok közvetlen üzletszerzési célú kezelése jogos érdeken alapulónak tekinthet, amennyiben az érintett részére korábban végzett értékesítés vagy szolgáltatásnyújtás során szereztük meg a személyes adatot, értesítési címet. Ez esetben a korábban értékesítetthez hasonló terméket, szolgáltatást reklámozni jogosult az Adatkezelő amennyiben, a leiratkozás lehetőségét felajánlja. Hírlevelünk és minden direkt marketing értesítőnk a leiratkozás lehetőségét kifejezetten megadja.

Adataihoz a Vállalkozó kijelölt munkatársai, könyveléssel megbízott partnerünk és a Vállalkozó részére informatikai szolgáltatást nyújtók és a direkt marketingünk teljesítésével kapcsolatosan részünkre szolgáltatást nyújtó partnereink férhetnek hozzá.

  

3.  Az Adatkezelő:

Sütő Zsolt Attiláné Egyéni Vállalkozó, az Emerencia Függöny weboldal és webáruház üzemeltetője.

Cégnév: Sütő Zsolt Attiláné Ev.

Székhely: 2360 Gyál, Kiskomáromi u 19

Nyilvántartási szám: 52987302

Adószám: 69302800-1-33

Képviselő: Sütő Zsolt Attiláné / Gyarmati Beáta

Telefonszám: +36 20 401 2487

E-mail cím: emerenciafuggony@gmail.com

Honlap:  www.emerenciafuggony.hu / http://www.emerenciadekor.hu/

továbbiakban, mint Adatkezelő

Adatvédelmi tisztségviselőt társaságunk nem alkalmaz.

.  

4., Adatai kezelésével kapcsolatosan Önt megillető jogok:

 

4.1 hozzáféréshez való jog

Ön jogosult arra, hogy információt kapjon tőlünk arról, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van e, illetve jogosult arra, hogy hozzáférést kapjon a személyes adatokhoz és az e tájékoztatóban szereplő információkhoz.

Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az Ön kérésére rendelkezésre bocsájtjuk. Az Ön által kért további másolatokért a Vállalkozó csak az adminisztratív költségeken

alapuló ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha kérelmét elektronikus úton nyújtotta be, az információkat mi magunk is elektronikus úton küldjük meg Önnek, kivéve, ha ezt Ön másképpen kéri.

 

4.2 helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére a Vállalkozó indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a pontatlan személyes adatokat. Ön kérheti a hiányos személyes adatainak kiegészítését.

 

4.3 törléshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére a Vállalkozó indokolatlan késedelem nélkül törölje a személyes adatait.

 A Vállalkozó köteles a személyes adatait indokolatlan késedelem nélkül törölni, amennyiben:

  • az adatkezelésnek az Ön hozzájárulása a jogalapja és Ön ezt visszavonja, amennyiben nincs másik jogalapja az adatkezelésnek,
  • a személyes adat kezelésének célja megszűnt és így nincs szükség a személyes adatra abból a célból, amely tekintetében gyűjtésre vagy kezelésre került,
  • a személyes adatok kezelése jogellenes,
  • Ön tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
  • a személyes adatait a Vállalkozónak kötelező jogi kötelezettség miatt törölni kell.

A jelen 4.3 pont szerinti rendelkezések nem érvényesek amennyiben az a személyes adatok kezelését előíró a Vállalkozóra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy az adatkezelés jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez szükséges.

 

4.4 elfeledtetéshez való jog:

Amennyiben az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatait és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megtesszük az észszerűen elvárható lépéseket.

  • ideértve technikai intézkedéseket
  • annak érdekében, hogy tájékoztassuk az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte tőlünk a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

 

4.5 adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

 

4.6 adathordozhatósághoz való jog

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó és az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta.

 

4.7 tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Vállalkozó által történő kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelésére az adatkezelő jogos érdeke, vagy a közhatalmi jellege miatt kerül sor.

Ha a személyes adatainak kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

Amennyiben Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatai a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

 

4.8 a fenti jogokkal kapcsolatos tájékoztatáshoz való jog

A Vállalkozó késedelem nélkül, de legkésőbb az Ön kérelme beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt az adatkezeléssel kapcsolatos körülményekről. A tájékoztatás ingyenes. Amennyiben az Ön kérése egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó, úgy az adminisztratív ésszerű költségeket a Vállalkozó felszámíthatja Önnel szemben vagy az adatszolgáltatást megtagadhatja.

 

4.9 panasztételhez való jog

Ön jogosult arra, hogy panaszt tegyen, ha megítélése szerint adatkezelésünk sérti a GDPR rendelkezéseit. Panaszt a  

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál tehet

  1. Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C,

telefon: +36 1 3911400, Telefax: +36 1 3911410,

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

4.10 jogorvoslat joga

Amennyiben úgy ítéli meg, hogy személyes adatainak kezelése során megsértették a GDPR-ban felsorolt jogait, úgy a Vállalkozóval szemben bírósági eljárást indíthat a Vállalkozó tevékenységi helye szerinti tagállami bíróság előtt. Az ilyen eljárás megindítható az Ön szokásos tartózkodási helye szerinti tagállami bíróság előtt is

.

5. Személyes adatai tárolása és a biztonsági védelem:

Személyes adatait elsődlegesen az alkalmazott informatikai rendszerünkben tároljuk.

Társaságunk megtesz minden ésszerű és elvárható óvintézkedést annak érdekében, hogy adataihoz harmadik személy hozzá ne férhessen. Informatikai rendszerünk jelszóval védett, és a tárolt személyes adatokhoz való hozzáférést csak olyan munkatársainknak és adatfeldolgozóknak biztosítjuk, akiknek arra szükségük van az adott feladataik ellátása érdekében.

Személyes adatokat kizárólag titkosított formában engedélyezzük továbbítani. Az adatkezeléssel kapcsolatos szabályokról munkatársaink oktatásban részesültek/részesülnek.

 

 6. TÁJÉKOZTATÁS:

Személyes adataival kapcsolatos tájékoztatást Angyal Mónikától kérhet az emerenciafuggony@gmail.com e-mail címen vagy a 06 20 500 9057 telefonszámon, illetve társaságunk székhely címén. Amennyiben szóbeli tájékoztatást kér, úgy erről jegyzőkönyvet veszünk fel és a tájékoztatás megadása előtt személyes adataival köteles beazonosítani magát.

 

7. COOKIEK (SÜTIK) HASZNÁLATA

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról. A Cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A Cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni azonosítót tartalmaznak - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol.

 

  • Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra
  • Referer cookie: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.
  • Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a látogató. Élettartamuk 60 nap.
  • Utoljára megtekintett kategória cookie: Rögzített az utoljára megtekintett kategóriát. Élettartama 60 nap.
  • Ajánlott termékek cookie: Az „ajánlom ismerősömnek” funkciónál az ajánlani kívánt termékek listáját rögzíti. Élettartama 60 nap.
  • Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.
  • Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.
  • Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.
  • Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.
  • Kiléptetés cookie: opció szerint 90 nap után kilépteti a rendszer a látogatót. Élettartama 90 nap.
  • Backed azonosító cookie: Az oldalt kiszolgáló backed szerver azonosítója. Élettartama a böngésző bezárásáig tart.

Amennyiben Ön nem fogadja el a Cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára.

A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

 

8.  Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

 

9. Alkalmazott, vonatkozó hatályos jogszabályok:

 

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)
2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.);
2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
1997. évi CLV. törvény – a fogyasztóvédelemről (Fgytv.);
2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
2003. évi C. törvény – az elektronikus hírközlésről (Eht.);
2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.)

 

10.Tájékoztató változásai

 

Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Tájékoztatót bármikor, előzetes értesítés nélkül módosítsa vagy frissítse és a friss változatot weboldalain közzé tegye. Bármely módosítás kizárólag a módosított változat közzétételét követően összegyűjtött Személyes adatokra érvényes.

 

Budapest, 2019. május 26.